Informális csúcstalálkozót tervez ősszel az EU

Az Európai Unió és a nem EU-tagállamok együttműködése lesz a központi témája az EU informális csúcstalálkozójának, amelyet október 6-án és 7-én tartanak Prágában – közölték Petr Fiala cseh kormányfőnek és Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének találkozója utáni sajtótájékoztatón csütörtökön este Prágában.

Óvatosan a sörrrel: üvegforgácsok lehetnek a Heineken palackokban

Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25 literes, Hollandiában gyártott üvegpalackjai miatt, a figyelmeztetés a Heineken Original kisméretű, csavaros kupakkal ellátott, nem visszaváltható kiszereléseire vonatkozik, amelyek esetében fennáll a veszély, hogy a palackban üvegforgácsok találhatóak.

Jakab Ferenc virológus, lassuló gazdaság a mai Checklistben

Ma délután 5 órakor jön a Checklist, a Portfolio munkanapokon megjelenő podcastjének legújabb adása. A mai műsorban Jakab Ferenc virológus lesz, akit arról is kérdezni fogunk, a romló járványadatok azt jelentik-e, hogy megérkezett a hatodik hullám Magyarországon. Emellett pedig az MNB által ma közzétett előrejelzésekről, az inflációról, a beruházásokról és a várható gazdasági növekedésről is… Continue reading Jakab Ferenc virológus, lassuló gazdaság a mai Checklistben

Az EU betilthatja ezt az új dohányterméket

Az Európai Bizottság szerdán azt a javaslatot tette, hogy tiltsák be az ízesített, fűtött dohánytermékek árusítását az egész Európai Unióban. A szervezet közleménye szerint a Bizottság ezzel a lépéssel a hevített termékek értékesítésének látványos felfutására reagál.