A startupokkal nem 1-2 éves megtérülési stratégiában kell gondolkozni

Egymást érik a különböző inkubátorprogramok Magyarországon, mégis a legtöbb startup már a működésének első évében elhullik – inkubátorban és inkubátoron kívül. A legnagyobb versenyhátrányt a tudás- és tapasztalathiány okozza, hiszen nagyon kevés olyan vállalkozó van az országban, aki már épített nemzetközileg sikeres startupot, esetleg el is adta, és most a tudása hozzáférhető az újonnan indulók… Continue reading A startupokkal nem 1-2 éves megtérülési stratégiában kell gondolkozni

Meghalt Giorgio Napolitano

98 éves korában elhunyt Giorgio Napolitano volt olasz elnök, aki a 2011-es európai államadósság-válság idején a piaci bizalom helyreállításában játszott kulcsszerepéről volt ismert. Napolitano pénteken halt meg a római Salvator Mundi kórházban, halálának okát még nem hozták nyilvánosságra – jelentette az Ansa hírügynökség, amely már a hónap elején beszámolt arról, hogy a politikus kórházi kezelésre… Continue reading Meghalt Giorgio Napolitano

Lázár János új munkacsoportot hoz létre a CATL-gyár és társai miatt

Lázár János építési és közlekedési miniszter utasítást adott ki Debrecen gazdaságfejlesztési beruházásainak jobb koordinációjára, így egy munkacsoportot hoznak létre, amely a városban tervezett és megvalósuló beruházásokat felügyeli és segíti – derül ki a Hivatalos Értesítőből. A hajdúsági megyeszékhelyen épül többek között a CATL akkumulátorgyára is.

Nincs vége a hozamemelkedésnek Bill Ackman szerint

Továbbra is negatív a kötvénypiac kilátásaival kapcsolatban Bill Ackman, aki szerint a hosszú hozamok tovább emelkednek majd az államadósságok növekedése, a magasabb energiaárak és a zöld átállás költségei miatt – írja a Bloomberg.

Drágulhat a cukor, miután India nem tud exportálni

India várhatóan leállítja a cukorexportot a 2023-24-es szezonban a termelés csökkenése miatt. Hét év óta ez az első alkalom, hogy az ország ilyen lépésre kényszerül. A fő ok a csapadékhiány, ami miatt visszaesett a cukornádtermesztés volumene – írja a Reuters.

Pin It on Pinterest