Érkezik a nagy zuhé – figyelmeztet az OMSZ

Vasárnap az esti óráktól nyugat felől csapadékzóna húzódik fölénk, melyből éjfélig főként a Dunántúlon, az éjszaka második felében a Duna-Tisza közén zivatarok is előfordulhatnak, melyeket szélerősödés kísérhet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Pénzügyi válságtól retteg a világ, a jegybankok mégis kamatot emelnek: hogy lehetséges ez?

Miközben az egész világon azt találgatják, hogy az amerikai és európai bankproblémák szélesebb körű válsággá fajulnak-e, a legnagyobb jegybankok kamatokat emelnek, az EKB egyenesen 50 bázisponttal. Ha a szemlélő ebből arra következtet, hogy a jegybankok szerint egyáltalán nem veszélyes a jelenlegi helyzet, akkor a jegybankok a kamatemelésekkel máris elérték az egyik céljukat: az aggodalmak lehűtését.… Continue reading Pénzügyi válságtól retteg a világ, a jegybankok mégis kamatot emelnek: hogy lehetséges ez?

Kiderült: brutálisan drága a rezsicsökkentés fenntartása Magyarországon

Lehullott a lepel a februárban kialakult, szokatlanul magas költségvetési hiány hátteréről. A részletes államháztartási adatok alapján elmondhatjuk, hogy leginkább – ahogyan az várható volt a magas árakon betárazott energiaárak miatt – a rezsicsökkentés nyomasztja az idei költségvetést. Csak februárban közel 450 milliárd forintot költött az állam erre a célra.

Románia kilátásain javított a Fitch

Megerősítette Románia BBB-/F3 államadós-besorolását a hosszú, illetve rövid futamidejű devizaadósság tekintetében a Fitch Ratings, ugyanakkor negatívról stabilra javította az ország kilátásait – közölte szombaton a bukaresti pénzügyminisztérium az MTI szerint. Magyarország esetében viszont legutóbb lerontotta a Fitch a kilátásokra vonatkozó várakozását.

Több tucat új villamos érkezik Budapestre

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta. Ezen túlmenően, ami szintén a budapesti kötöttpályás közlekedést illeti, a 3-as metró még át nem adott Nagyvárad téri és Lehel téri állomásán… Continue reading Több tucat új villamos érkezik Budapestre

Lebuktatott elf bar-üzelmek: hatalmas illegális szállítmányt foglalt le a NAV

Senki nem fogja elfüstölni azt a több, mint nyolcezer „manórudat”, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai foglaltak le a közelmúltban – írja a NAV a közleményében. A Kínából rendelt, csaknem harmincmillió forintos piaci értékű Elf Bar-szállítmányt kínai állampolgárok vették át Pest vármegye területén, azonban forgalomba hozniuk már nem sikerült.

Ez a leghalálosabb fertőző betegség a világon, de szinte semmit sem hallunk róla

A tuberkulózis (tbc) az a fertőző betegség, amely tavaly a legtöbb ember halálát okozta. Ennek ellenére szinte semmit sem hallottunk a tbc-ről. 2022-ben valószínűleg mintegy 1,4 millió ember halálát okozta, ami meghaladja a COVID miatt elhunytak számát. És mégis, a gazdag országokban – ahol lényegében már senki sem hal meg tuberkulózisban – a figyelem másra… Continue reading Ez a leghalálosabb fertőző betegség a világon, de szinte semmit sem hallunk róla